12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVrancea: Percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete

Vrancea: Percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete

“La data de 25 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Adjud, în cadrul unui dosarul penal în care se efectuează cercetări faţă de 17 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea 85/2006”, a precizat IPJ Vrancea, potrivit Agerpres.

Potrivit Poliţiei, în cadrul aceluiaşi dosar penal au fost puse în aplicare şapte mandate de aducere, iar după administrarea probatoriului, la propunerea organului de cercetare penală din cadrul poliţiei judiciare, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de şapte inculpaţi, toţi domiciliaţi în municipiul Adjud.

La percheziţii au fost găsite 2.557 ţigarete de contrabanda, care au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 2018-2019, persoanele cercetate în cauză au desfăşurat activităţi de achiziţie, depozitare, distribuire şi comercializare a peste 200.000 ţigarete provenite din activităţi de contrabandă, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului.

Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul Serviciului Criminalistic, care a folosit un câine specializat în depistarea produselor din tutun.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii vinovăţiei şi tragerii la răspundere penală a tuturor autorilor, precum şi a stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă