Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE. Rectorul UB cere demiterea prodecanului Facultăţii de Teologie

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2019 - 18:53

Solicitarea rectorului UB vine în urma unor declaraţii ale preotului Vasile Răducă referitoare la viol, făcute la postul Radio Trinitas.

''Universitatea din Bucureşti se delimitează public de declaraţiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile. Universitatea din Bucureşti îşi respectă misiunea de a promova şi de a susţine valori şi principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea şi cultivarea demnităţii umane şi a valorilor umaniste, precum şi a rolului ştiinţei în evoluţia umanităţii reprezintă piloni fundamentali'', se arată într-un comunicat al UB, transmis marţi AGERPRES.

Totodată, CNA a decis marţi să sancţioneze cu somaţie publică postul Radio Trinitas unde Vasile Răducă a făcut declaraţiile referitoare la viol.

Potrivit CNA, a fost sancţionat cu somaţie publică postul Radio Trinitas pentru emisiunea "Răspundem ascultătorilor" din 27 mai, cu tema "Darul naşterii de prunci", avându-l ca invitat pe pr. prof. Vasile Răducă.

''Această ediţie a fost difuzată fără a fi respectate dispoziţiile art. 47 alin. (4) din Codul audiovizualului'', precizează reprezentanţii CNA.

Conform presei, preotul Vasile Răducă ar fi declarat la Radio Trinitas că ''sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate''. ''Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul'', ar fi spus Răducă.

De asemenea, el ar fi făcut referire şi la faptul că, ''în Islam, femeia este considerată o lighioană''.

Comentarii

loading...