Unitatea 1 de la Cernavodă va funcţiona de vineri la capacitate redusă

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va funcţiona începând de vineri, 2 noiembrie, de la ora 8:00, la capacitate redusă, pentru realizarea unor lucrări de reparaţii, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2018 - 12:35

Măsura este necesară în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasica a centralei), detaliază reprezentanţii producătorului de energie.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcţiona la o putere redusă de circa 500 MW, lucrările de reparaţie putându-se efectua numai în aceste condiţii, au adăugat ei. Puterea nominală a reactorului este de 700 de MW.

"Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei", se mai arată în comunicat.

Compania nu precizează când va reveni reactorul la puterea sa nominală.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, unde funcţionează două reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW. Acestea asigură circa 20% din producţia naţională de electricitate.

Reactorul 1 a fost pus în funcţiune în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Comentarii