3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUnitatea 1 de la Cernavodă va funcţiona de vineri la capacitate redusă

Unitatea 1 de la Cernavodă va funcţiona de vineri la capacitate redusă

Măsura este necesară în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasica a centralei), detaliază reprezentanţii producătorului de energie.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcţiona la o putere redusă de circa 500 MW, lucrările de reparaţie putându-se efectua numai în aceste condiţii, au adăugat ei. Puterea nominală a reactorului este de 700 de MW.

“Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se mai arată în comunicat.

Compania nu precizează când va reveni reactorul la puterea sa nominală.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, unde funcţionează două reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW. Acestea asigură circa 20% din producţia naţională de electricitate.

Reactorul 1 a fost pus în funcţiune în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă