Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un inginer român, răpit în Libia. Ministerul de Externe activează celula de criză

Cel puţin două persoane, una dintre ele fiind un inginer român, au fost răpite sâmbătă de o miliţie libiană într-un atac asupra perimetrului Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, au declarat pentru EFE surse de securitate.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2018 - 17:09

UPDATE 16, 10: Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a dispus activarea unei celule de criză, după ce un inginer român a fost răpit în Libia, anunță un comunicat al MAE.

Ministerul de Externe precizează că procedurile de verificare pot fi de durată şi că a instituit încă din 2015 nivelul maxim de nivelul maxim de alertă pentru acest stat.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenţie cazul cetăţeanului român. Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE”, transmite Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, celula de criză a demarat, în regim de urgenţă, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

”Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei. Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major - Părăsiţi imediat zona sau ţara!”, mai precizează comunicatul MAE.

-------------------------------------------

Cel puţin două persoane, una dintre ele fiind un inginer român, au fost răpite sâmbătă de o miliţie libiană într-un atac asupra perimetrului Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, au declarat pentru EFE surse de securitate.

Atacul a avut loc la prima oră a dimineţii la unul dintre posturile de control pe unde se face accesul la câmpul petrolifer, unul dintre cele mai importante din sudul Libiei, au explicat pentru EFE sursele citate.

La rândul lor, reprezentanţi ai câmpului petrolifer, citaţi de presa libiană, au declarat că "atacatorii au răpit patru persoane, dar câteva ore mai târziu au eliberat două dintre ele. Una (dintre persoanele răpite) este un inginer român", au menţionat aceştia.

Comentarii

loading...