Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE îndeamnă platformele de internet să facă mai mult pentru a combate dezinformarea

Uniunea Europeană a îndemnat platformele de internet să facă mai mult pentru a combate dezinformarea, pe fondul suspiciunilor legate de tentative de manipulare a alegerilor de luna trecută pentru Parlamentul European, venite mai ales din partea Rusiei, relatează vineri Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2019 - 13:42

Într-un raport pe această temă publicat vineri şi consultat în avans de Reuters se arată că sunt dovezi privind "un efort continuu şi susţinut" din partea unor elemente ruse de a promova vederi extremiste şi de a polariza dezbaterile pe plan local, prin dezinformare online.

Totuşi, se subliniază în raport, nu există dovezi privind "o campanie distinctă transfrontalieră de dezinformare provenită din surse externe şi vizând în mod specific alegerile europene".

Totodată, în pofida progreselor făcute de Facebook, Twitter şi alte platforme online de a combate elemente rău-intenţionate, UE îndeamnă în raport aceste companii să ia mai multe măsuri.

Astfel, platformele online sunt îndemnate să dezvolte instrumente pentru verificarea site-urilor care găzduiesc publicitate, să-şi intensifice cooperarea cu organismele de verificare şi să-şi sporească transparenţa asigurându-le cercetătorilor acces la date, iar guvernelor la informaţii privind elementele rău-intenţionate.

În acelaşi timp, raportul recomandă implementarea de către platformele online a unor reguli mai stricte privind publicitatea politică în vederea alegerilor naţionale aşteptate în ţările Uniunii Europene.

Comentarii

loading...