15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTudorel Toader îi răspunde lui Augustin Lazăr, într-o declarație de presă, marți...

Tudorel Toader îi răspunde lui Augustin Lazăr, într-o declarație de presă, marți la ora 18:00

„În cursul zilei de marţi, 28 august 2018, voi susţine o conferinţă de presă referitoare la recentele afirmaţii ale procurorului general al PICCJ ! Voi anunţa presa, în timp util !”, scria luni pe Facebook ministrul Justiţiei.

Marţi dimineaţă, la sosirea la minister, Tudorel Toader a refuzat să le răspundă întrebărilor jurnaliştilor şi a spus că face o ”rectificare”, la ora 18.00 va susţine ”o declaraţie de presă”, nu o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la afirmaţiile făcute de procurorul general, Augustin Lazăr, că este vorba despre „libertate de exprimare, iar fiecare se exprimă după cum ii dictează limitele de înţelegere”.

 

Procurorul general, Augustin Lazăr, a prezentat, luni, date despre corespondenţa purtată cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi cu Ministerul de Justiţie (MJ) pe tema protocoalelor, afirmând că este o perioada „foarte sensibilă pentru justiţie şi pentru statul de drept”. Lazăr a afirmat că primele informaţii despre existanţa protocolului din decembrie 2016 au fost prezentate instituţiilor abilitate în martie 2017, precizând că „adevărul este riguros, este concret, este unul singur”. În plus, procurorul general a afirmat că toate protocoalele cu SRI au fost denunţate de părţi, fiind, deci, lipsite de efecte.

După declaraţia de presă a procurorului general, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe pagina de Facebook, că va face propria conferinţă de presă pentru a comenta afirmaţiile procurorului general. Întâlnirea este anunţată pentru ziua de marţi.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă