Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trafic rutier restricţionat pe mai multe artere din Capitală

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe mai multe străzi din Capitală având în vedere organizarea unor manifestări dedicate Zilei Pompierilor, dar şi desfăşurării unei procesiuni religioase cu denumirea "Calea Sfintei Cruci, Scară Către Cer".

Share

Rl online 0 comentarii

13.09.2019 - 10:47

*** Astfel, vineri, au loc un ceremonial militar la Monumentul Eroilor Pompieri, din zona rondului din faţa Hotelului Marriott, de pe Calea 13 Septembrie nr. 90, şi defilarea efectivelor şi a tehnicii reprezentative pe Calea 13 Septembrie, de la intersecţia cu str. Izvor până la intersecţia cu Şos. Panduri.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, pentru buna desfăşurare a evenimentului se restricţionează traficul rutier până la ora 12,00:

* pe Calea 13 Septembrie de la Şos. Panduri până la intersecţie cu str. Izvor;

* pe str. Izvor de la intersecţia cu Calea 13 Septembrie până la intersecţia cu str. Haşdeu.

Ca rute alternative se recomandă:

* Şos. Panduri - bd. Tudor Vladimirescu - Calea Rahovei - str. 11 Iunie - Piaţa Unirii;

* Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei - bd. Eroilor - str. Doctor Bagdazar - Şos. Panduri.

*** Tot vineri, traficul rutier va fi restricţionat în centrul Capitalei cu ocazia unei procesiuni religioase cu denumirea "Calea Sfintei Cruci, Scară Către Cer".

Vineri, între orele 17,00 - 22,00, Arhiepiscopia Bucureştilor Protoieria I Capitală - Biserica Sf. Vasile va organiza o procesiune religioasă cu denumirea "Calea Sfintei Cruci, Scară Către Cer", după următorul program:

* între orele 17,00 - 19,00, afluirea participanţilor la Biserica Sf. Vasile cel Mare;

* între orele 19,00 - 19,30, procesiune religioasă pe traseul: Calea Victoriei de la Biserica Sf. Vasile cel Mare până în Parcul Nicolae Iorga;

* între orele 19,30 - 21,00, activităţi religioase în Parcul Nicolae Iorga;

* între orele 21,00 - 21,30, returul procesiunii pe traseul: de la Parcul Nicolae Iorga la Biserica Sf. Vasile cel Mare pe Calea Victoriei;

* între orele 21,30 - 22,00, defluirea individuală a participanţilor.

Traficul rutier se va restricţiona între orele 19,00 - 19,30 şi între orele 21,00 - 21,30 (pentru retur), pe Calea Victoriei, perimetrul cuprins între Biserica Sf. Vasile cel Mare şi Parcul Nicolae Iorga, anunţă Brigada Rutieră.

Potrivit sursei citate, se vor dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor.

Poliţiştii solicită conducătorilor de autovehicule:

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;

* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Comentarii