Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timiş: Primarul Robu a scos în stradă angajaţii societăţilor din subordine, pentru curățenie

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dat startul campaniei "Timişoara curată", în cadrul căreia a scos în stradă, marţi, aproape trei sute de angajaţi ai societăţilor din subordinea municipalităţii, dar şi condamnaţi cu drept de muncă, de la penitenciarul Timișoara.

Share

Rl online 0 comentarii

05.03.2019 - 15:01

"Am declanşat prima etapă a campaniei 'Timişoara curată', de la ora 8.00, când au fost trimişi pe străzi peste 250 de lucrători de la toate societăţile municipalităţii şi o parte de la penitenciar, cu misiunea de a face curat pe principalele artere, pe carosabile şi pe trotuare, din centru spre periferie", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului, se va "rade" stratul de praf şi pământ de lângă borduri, care se va aduna în saci, care vor fi colectaţi în maşini, iar societatea Aquatim va spăla ulterior carosabilul şi trotuarele cu apă sub presiune, inclusiv pe străzile din cartiere.

Nicolae Robu a explicat că, deşi a fost recent contractat, prin licitaţie, un operator de salubritate, nu poate intra pe teren decât în luna aprilie, întrucât are termen 90 de zile pentru a se organiza şi a-şi aduce în Timişoara utilajele necesare, pe care acum le cumpără.

"Am considerat că nu putem lăsa oraşul în starea de insalubritate în care a ajuns şi (...) fiecare societate a primăriei a primit o zonă de care se va ocupa în cadrul acestei campanii. Sigur, mă aştept şi la critici, dar nu puteam lăsa oraşul în insalubritate. Consider că este o situaţie de forţă majoră şi trebuie să facem cu toţii ceea ce este necesar pentru binele public", a detaliat Nicolae Robu.

El a promis că, în scurt timp, Timişoara va deveni un exemplu de curăţenie.

Problemele au apărut după data de 1 noiembrie 2018, când serviciile de salubrizare ale oraşului s-au împărţit între primărie şi asociaţia ADID, aflată în jurisdicţia Consiliului Judeţean Timiş, care are contract cu Retim.

Întrucât la prima licitaţie lansată de primărie nu s-a prezentat nimeni, curăţenia de subzistenţă care revenea municipalităţii a fost asigurată, în limita posibilităţilor, de firma care administrează spaţiile verzi, din subordine.

"A fost o perioadă în care s-au acumulat mizerii, iar ADID a tăcut pentru că i-a convenit situaţia în care cu pietre se arunca în primărie şi pentru ceea ce era treaba ADID. Nu ne-a acuzat niciodată, dar nici nu a recunoscut că aceasta era problema lor. Eu accept când primăria trebuie criticată, când este de vină. Trebuie să continuăm să colaborăm, primăria şi ADID", explica Nicolae Robu, la începutul anului.

Comentarii