Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sute de angajaţi din industrie protestează în faţa Guvernului

Câteva sute de persoane - angajaţi din industria de apărare, din metalurgie, din domeniul construcţiilor de maşini, inclusiv de la Dacia şi Ford - protestează, marţi, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de lipsa contractelor colective de muncă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2019 - 13:23

Un lider sindical din cadrul Alianţei Federaţiilor din Industrie a spus că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că sindicatele nu îi mai pot reprezenta pe salariaţi şi sunt nevoite să ia negocierile salariale de la zero în fiecare an, de la cerinţele minimale ale legii. Ca urmare, a afirmat el, mulţi angajaţi au salariul minim pe economie, deşi fac muncă calificată.

Conform acestuia, din federaţie fac parte sindicalişti din metalurgie, construcţia de maşini, din industria de apărare, cu toţii fiind nemulţumiţi de lipsa contractelor colective de muncă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel de ramură.

De altfel, la protest participă angajaţi din mai multe judeţe ale ţării, de la fabrica producătoare de armament de la Cugir, de la Şantierul Damen Galaţi, de la Dacia şi Ford, din metalurgie. Ei au steaguri, afişe şi şi se manifestă zgomotos, suflând în vuvuzele şi fluierând.

Comentarii