15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiStatistică impresionată a Salvamont pentru luna iunie 2021. Câte sute de români...

Statistică impresionată a Salvamont pentru luna iunie 2021. Câte sute de români au fost salvați

Statistica vizează luna iunie când au fost numeroși turiști în zonele montane.

Zilnic, între 500 și 600 de salvamontiști s-au aflat în punctele aglomerate, dar și și în cele 90 de posturi și baze salvamont.

În iunie salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 253 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, în urma cărora au fost salvate 333 de persoane.

„Dintre acestea, 94 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 4 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar, 3 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML. Din numărul total de intervenții, 222 intervenții au avut loc în zona montană – fiind salvate 302 persoane, 27 persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 4 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Prin Dispeceratul Național Salvamont au fost primite, direct, 179 apeluri prin care anunțau accidente montane, restul solicitărilor fiind primite și preluate de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor Salvamont.

De asemenea, în cursul lunii martie s-au primit 1.075 apeluri prin care solicitau informații despre zona montană.

Salvamont are 42 de structuri județene sau locale în 24 de județe.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă