Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Siegfried Mureșan solicită mobilizarea a 4,1 miliarde de euro din Bugetul UE împotriva COVID-19

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a solicitat, în discursul susţinut în plenul Parlamentului European, la Bruxelles, ca pentru combaterea pandemiei de Covid-19 să fie mobilizate cele 4,1 miliarde de euro din Bugetul Uniunii Europene neutilizate anul acesta.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2020 - 15:42

El a declarat că Grupul PPE din care face parte va aproba propunerile Comisiei Europene şi nu va depune niciun amendament.

„Trebuie să fim cu toţii îngrijoraţi în legătură cu ce se întâmplă în fiecare colţ al Europei”, şi-a început el alocuţiunea din plenul Parlamentului European din cadrul dezbaterii de astăzi privind măsurile împotriva coronavirus în Europa.

În opinia lui, „răspunsul la această criză este solidaritatea”. Mureşan a precizat că Grupul PPE nu va depune niciun amendament la propunerile Comisiei Europene.

„Putem obţine solidaritate prin măsuri concrete. Vestea bună este că CE a propus acţiuni concrete cu mai puţin de 2 săptămâni în urmă şi noi le vom adopta. Două dintre cele trei propuneri pe care le vom adopta astăzi au legătură cu Bugetul Uniunii Europene. Ca vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget, vă spun că grupul nostru va aproba aceste propuneri astăzi, nu vom depune niciun amendament şi vom respinge orice alt amendament propus care ar putea întârzia intrarea în vigoare a acestor propuneri. Le vom aproba astăzi şi vrem ca acestea să intre în vigoare imediat”.

Eurodeputatul a adăugat că „mai sunt încă peste 4,1 miliarde de euro neutilizate din bugetul UE pentru acest an” şi a făcut apel la Comisia Europeană „să mobilizeze aceste resurse, resurse noi, resurse proaspete, în lupta împotriva coronavirusului”.

„Le putem aloca pentru a finanţa cercetarea, pentru a găsi un vaccin împotriva coronavirusului. Putem să le alocăm pentru a achiziţiona echipamente medicale. Doamna preşedintă a Comisiei a explicat că ea are acum mecanisme necesare pentru a face aceste lucruri. Le putem aloca pentru a ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii”, a mai spus Mureșan, potrivit News.ro. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...