Inquam Photos, Costin Dinca, Ziua Marinei 14 August 2019, Constanta

Sfanta Maria Mare, Ocrotitoarea Marinarilor romani

Distrugătorul american USS Porter se află zilele acestea la Constanţa la exerciţiul naval demonstrativ de ZiuaMarinei 2019, alături de Forțele Navale Române.

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2019 - 13:24

Parada de Ziua Marinei s-a încheiat. Evenimentul organizat la Constanța, de Forțele Navale a oferit imagini impresionante celor prezenti.

Zeci de nave, ambarcatiuni, aeronave precum si destrugatorul american USS Porter impreuna cu mii de marinari militari, au participat joi, 15 august, la cel mai mare spectacol naval organizat anual de Forțele Navale Române în România.

USS Porter, facebook : Ambasada Americii


Festivitățile de pe mare au început la Constanța odată cu tradiționala venire a Zeului Neptun.

Klaus Iohannis in discursul de deschidere a festivitatilor: ”Marea Neagră și întreaga sa regiune au o importanță strategică deosebită nu numai pentru țara noastră, dar și pentru întregul spațiu euroatlantic.
Securitatea acestei zone, marcate de provocări complexe și în continuă schimbare, este vitală în asigurarea securității noastre, a tuturor. Pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre avem nevoie, în continuare, de o abordare cuprinzătoare, coerentă și coordonată, la toate nivelurile, inclusiv politic, abordare care să acopere, pe lângă domeniul militar, și aspecte privind domeniile economic, transport, energie, mediu și, foarte important, reziliența societății”.


Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a spus în discursul său de Ziua Marinei, că poziția strategică a României la frontiera estică a NATO aduce oportunități, dar și provocări pentru forțele navale, subliniind că regiunea Mării Negre se transformă în spațiu al tensiunilor și al riscurilor, conform Mediafax.

„Doamnelor și domnilor, Poziția strategică a României la frontiera estică a NATO și a UE aduce deopotrivă oportunități dar și provocări pentru armata noastră și pentru forțele navale, în special."

Comentarii