Șeful IGPR, spune despre suspecţii de omorul paznicilor că "nu există pericolul să scape"

Șeful IGPR, Ioan Buda, a declarat, vineri, că nu ştie de ce instanţa a decis plasarea sub control judiciar a celor doi suspecţi de uciderea paznicilor din Bucureşti, afirmând că în acest caz de omor sunt probe concrete. Buda a spus că se vor lua şi măsuri mai dure.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2018 - 12:51

Întrebat, vineri, de corespondentul Mediafax, la ceremonia de absolvire a unei noi promoţii a Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca despre ucigaşii unor paznici din Bucureşti care sunt cercetaţi sub control judiciar, Ioan Buda a spus că nu există pericolul ca cei doi criminali să scape.

”A fost un caz complicat, cei doi paznici au fost identificaţi, după care s-au identificaţi şi autorii, au fost prezentaţi Parchetului, se lucrează în continuare. Sunt şi acolo mai multe chestiuni. Sunt probe concrete, sunt diferite metode prin care noi încercăm pe cât posibil să ducem cercetările la bun sfârşit. Este vorba de omor, se vor lua şi măsuri mai dure. Nu există pericolul să scape. Nu pot să vă spun de ce sunt cercetaţi sub control judiciar”, a spus Buda.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au plasat sub control judiciar pe cei doi suspecţi reţinuţi marţi în dosarul morţii paznicilor din Capitală, respingând propunerea de arestare preventivă a procurorilor. 

Conform procurorilor, suspecţii se fac vinovaţi de o altă faptă similară înfăptuită cu un an în urmă.

"În noaptea de 13-14.08.2017, în timp ce se aflau în incinta unei fabrici situate pe bd. Timişoara din sectorul 6, într-o hală dezafectată, cei doi inculpaţi ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimei I.A., agent de pază care îşi desfăşura activitatea la obiectivul menţionat, provocându-i leziuni traumatice cranio-cerebrale – fracturi craniene care au cauzat decesul acesteia. În ceea ce priveşte fapta din anul 2017, cadavrul a fost descoperit la circa o lună de la data semnalării dispariţiei victimei, iar modificările cadaverice produse în acest interval (stare avansată de putrefacţie) nu au permis stabilirea cu certitudine a mecanismului de producere a leziunilor traumatice", se mai arată în comunicatul de presă emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Comentarii