5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiŞedinţa coaliţiei s-a încheiat: Discuţiile privind proiectul de buget vor continua

Şedinţa coaliţiei s-a încheiat: Discuţiile privind proiectul de buget vor continua

Şedinţa a durat aproximativ trei ore iar, la final, premierul Viorica Dăncilă şi preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, nu au făcut nicio precizare.

Potrivit unor surse politice, discuţiile au vizat şi bugetele locale, urmând să continue şi marţi.

La întâlnire au fost prezenţi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul muncii, Marius Budăi, dar şi reprezentanţi ALDE, printre care Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian. Printre participanţi s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Miercuri, o delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România s-a întâlnit, la sediul Guvernului, cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta pe tema proiectului legii bugetului pe 2019, primarii fiind nemulţumiţi de alocările bugetare.

Joi, Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Guvernului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind sistemul de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.

“Solicităm urgent transmiterea spre consultare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019, în conformitate cu prevederile HG nr. 521/2005 privind procedura de consultare a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale la elaborarea proiectelor de acte normative”, menţionează reprezentanţii Asociaţiei în scrisoarea transmisă premierului.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă