Secția pentru procurori a aprobat pensionarea lui Lazăr

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr, au precizat, pentru Agerpres, surse din CSM.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2019 - 18:25

Cererea de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr a fost înaintată joi președintelui Klaus Iohannis, după ce secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a admis-o, în urma suplimentării ordinii de zi. Augustin Lazăr și-a depus cererea de pensionare în urmă cu o zi.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019”, anunță Secția de procurori a CSM, potrivit Mediafax.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989. 

Comentarii