Foto: Arhivă

Scandal pe stradă. Poliția Locală contra Poliției Rutiere

Pe o stradă din București, un agent de la Poliția Rutieră a Capitalei a încercat, fără succes, să-i dea o amendă unui polițist local de la Poliția Locală a Sectorului 1.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2019 - 13:13

UPDATE 13.00: Agentul de la Poliția Rutieră a fost convocat, sâmbătă la prânz, să dea explicații în fața Direcției Control Intern din cadrul Poliției Rutiere.

--------------------------------------------------

Un polițist rutier, aflat pe motocicletă, a remarcat un polițist local, aflat la volanul unei mașini, care săvârșise o contravenție. Agentul de la Poliție Rutieră i-a cerut polițistului local să se legitimeze, dar acesta a refuzat să prezinte actele și a dat un telefon, se pare, către șefii lui de la Poliția Locală.

Polițistul local a spus că el se află în timpul serviciului și a mai susținut că polițistul rutier nu are dreptul să-l legitimeze: "Tu m-ai găsit pe stradă, n-ai voie să-mi ceri actele mașinii!". Întregul incident a fost filmat de camera video aflată asupra agentului de la Poliția Rutieră.

În final, agentul de la Poliția Rutieră ar fi primit și el un telefon de la șefii lui, iar drept urmare, a renunțat să mai aplice amenda și a plecat de la locul incidentului, informează, sâmbătă, Digi 24.

"Este ilegal și este foarte grav" - astfel a calificat Lucian Diniță, fost comandant al Poliției Rutiere, gestul Poliției Locale de a-și salva subordonatul de o amendă rutieră.

Într-o declarație prezentată de postul Digi 24, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a susținut că nu a intervenit personal în acest caz și că, dacă polițistul local ar fi săvârșit o contravenție, el ar fi trebuit amendat: "Dacă polițistul meu local a greșit, îmi doresc să-i dea amendă, ca să vedem ce regulă a încălcat".

Comentarii