Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România va găzdui, în premieră, Campionatele Europene de Winter Triathlon

Federaţia Română de Triatlon a anunţat marţi că ediţia din 2019 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon va avea loc, în premieră, în România, la Cheile Grădiştei, în perioada 22-24 februarie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 12:04

”Anul 2019 este anul în care medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. Suntem onoraţi de încrederea forului European ETU de a ne acorda organizarea unei noi competiţii importante în calendarul internaţional, triatlonul de iarnă. Unul din factorii care au cântărit decisiv în această decizie a fost şi organizarea de succes a Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, tot la Cheile Grădiştei”, a declarat Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internaţional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă şi fac totodată 12 kilometri de schi fond.

România va organiza anul viitor, în premieră pentru sportul românesc, şi Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureş.

Disciplinele care îşi vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon - sprint şi standard, Aquathlon - înot şi alergare, Cross Triatlon - înot, mountain-bike şi alergare, Cross Duatlon - alergare şi mountain-bike, Middle Distance Triathlon - jumătate din distanţa Ironman şi Aquabike - înot şi ciclism.

Competiţia va avea un impact important în adopţia sportului din regiune, dar şi în turism, iar 3.000 de sportivi din 30 de ţări sunt aşteptaţi la startul campionatelor, precizează FRT într-un comunicat.

Fondată în 2012, Federaţia Română de Triatlon are ca obiectiv creşterea adopţiei disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor şi a performanţelor sportivilor români ce fac parte din loturile naţionale.

Comentarii

loading...