Regiunea Mării Negre este poluată cu plastic și microplastic

Regiunea Mării Negre este afectată în special de poluarea cauzată de plastic şi microplastic, a declarat, marţi, Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, la Conferinţa la Nivel Înalt a statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

11.11.2020 - 00:30

"Abordarea provocărilor emergente de mediu, una dintre priorităţile Preşedinţiei OCEMN din România, este cooperarea durabilă şi orientată spre rezultate în domeniul protecţiei mediului. Regiunea Mării Negre este afectată în special de poluarea cauzată de plastic şi microplastic. În acest context, măsurile de protecţie a mediului trebuie să aibă în vedere atenuarea ameninţărilor pe care le prezintă deşeurile marine din plastic pentru mediul şi viaţa umană din această regiune", a spus Mircea Fechet.

Ministerul Mediului şi Comisia Europeană vor organiza pe 17 noiembrie workshop-ul regional al părţilor interesate pe tema ''Oportunităţi economice ale unei economii circulare: combaterea poluării cu plastic şi micro-plastic în regiunea Mării Negre".

Comentarii