17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRaed Arafat: „La răspândire exponențială ocupăm Terapia Intensivă”

Raed Arafat: „La răspândire exponențială ocupăm Terapia Intensivă”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și unul dintre oamenii de decizie în războiul cu pandemia de coronavirus, analizează cifrele zilnice ale raportărilor Institutului de Sănătate Publică și constată o creștere a numărului de noi infectări cu Covid-19 care, din fericire, nu reprezintă o răspândire exponențială.

”Acum nu putem vorbi de răspândire exponenţială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponenţială – sunt ţări care pe zi au mii de cazuri deja şi acolo într-adevăr este răspândire exponenţială – asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive.”,a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Oficialul se arată pesimist în ceea ce privește adoptarea de la 15 iulie a unor noi măsuri de relaxare, printre care una dintre cele mai așteptate ar fi redeschiderea restaurantelor în spațiile închise.

”Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Noi am luat măsuri, am făcut, am ieşit chiar destul de bine în prima fază şi după care când trebuia încă un pic să respectăm măsurile compensatorii au început campaniile împotrivă, lumea nu mai credea şi au început presiunile. Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment.”, a adăugat Raed Arafat.

Șeful DSU spune că nu este singura persoană care decide adoptarea unor măsuri de relaxare ori, dimpotrivă, a altora restrictive și că totul de discută într-o echipă de cel puțin 20 de specialiști. Aceștia pot decide dacă, spre exemplu, funcție de numărul de noi cazuri, se impune intrarea în carantină a unei localități ori a unei zone unde se înregistrează o creștere alarmantă de îmbolnăviri.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă