13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiRaed Arafat: „La răspândire exponențială ocupăm Terapia Intensivă”

Raed Arafat: „La răspândire exponențială ocupăm Terapia Intensivă”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și unul dintre oamenii de decizie în războiul cu pandemia de coronavirus, analizează cifrele zilnice ale raportărilor Institutului de Sănătate Publică și constată o creștere a numărului de noi infectări cu Covid-19 care, din fericire, nu reprezintă o răspândire exponențială.

”Acum nu putem vorbi de răspândire exponenţială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponenţială – sunt ţări care pe zi au mii de cazuri deja şi acolo într-adevăr este răspândire exponenţială – asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive.”,a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Oficialul se arată pesimist în ceea ce privește adoptarea de la 15 iulie a unor noi măsuri de relaxare, printre care una dintre cele mai așteptate ar fi redeschiderea restaurantelor în spațiile închise.

”Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Noi am luat măsuri, am făcut, am ieşit chiar destul de bine în prima fază şi după care când trebuia încă un pic să respectăm măsurile compensatorii au început campaniile împotrivă, lumea nu mai credea şi au început presiunile. Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment.”, a adăugat Raed Arafat.

Șeful DSU spune că nu este singura persoană care decide adoptarea unor măsuri de relaxare ori, dimpotrivă, a altora restrictive și că totul de discută într-o echipă de cel puțin 20 de specialiști. Aceștia pot decide dacă, spre exemplu, funcție de numărul de noi cazuri, se impune intrarea în carantină a unei localități ori a unei zone unde se înregistrează o creștere alarmantă de îmbolnăviri.

Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă