16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPSG l-a transferat pe cel mai bun portar al turneului EURO 2020

PSG l-a transferat pe cel mai bun portar al turneului EURO 2020

Internaționalul italian în vârstă de 22 de ani se alătură lui Paris Saint-Germain de la AC Milan, unde și-a început cariera în 2013.

Donnarumma a devenit cunoscut odată cu participarea sa alături de naționala U17 a Italiei la Campionatul European UEFA Under-17 din 2015, unde a fost votat jucătorul turneului.

Performanțele sale i-au deschis poarta spre prima echipă a lui AC Milano, unde a debutat în sezonul 2015/2016. În timpul celor șase sezoane alături de rossoneri, goalkeeper-ul născut în Napoli a evoluat de 215 ori în Serie A, la care s-au adăugat 16 meciuri din Europa League și 12 meciuri în Cupa Italiei (inclusiv finalele din 2016 și 2018).

Un talent precoce, Gianluigi Donnarumma a debutat în prima echipă pentru echipa națională la vârsta de 17 ani, împotriva Franței. Câștigător recent al UEFA Euro 2020 cu Italia, portarul Donnarumma a avut o prestație remarcabilă la loviturile de pedeapsă împotriva Spaniei în semifinală și a Angliei în finală, fiind votat jucătorul turneului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă