Protestatarii care au lovit cei doi jandarmi, căutați și acuzați de ultraj

Jandarmeria Capitalei precizează, în legătură cu incidentele de la protestul de miercuri seară, că îi caută pe cei care i-au lovit pe cei doi jandarmi, pentru a depune plângere la parchet pe numele lor, aceştia fiind acuzaţi de ultraj.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.07.2018 - 13:16

„În legătură cu evenimentele înregistrate ieri în Piaţa Victoriei, facem următoarele precizări: jandarmii au acţionat pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor cetăţenilor şi pentru desfăşurarea în condiţiile legii a adunărilor publice, indiferent de natura lor. Pe timpul protestului, un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi, iar o parte dintre aceştia au aruncat cu diverse obiecte către forţele de ordine. În contextul creat, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie unde, după identificarea acestora, au fost sancţionate cu câte 500 de lei fiecare pentru instigare şi recurgere la acţiuni violente”, informează Jandarmeria Capitalei.

Sursa citată a mai precizat că în timpul incidentelor de la protestul de miercuri, doi jandarmi au fost răniţi, atacatorii fiind căutaţi pentru a fi depuse plângeri la parchet pe numele lor.

„În timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost răniţi, având nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarată procedura de identificare a persoanelor implicate, urmând a fi întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi înaintate parchetului competent. Le mulţumim celor care au ales să protesteze paşnic, însă reamintim faptul că Jandarmeria condamnă actele de violenţă care nu au legătură cu libera exprimare, nu tolerează acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi va acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor”, a mai transmis Jandarmeria Capitalei.

 

Peste o mie de persoane au protestat, miercuri seară în Piaţa Victoriei, manifestanţii încercând să rupă cordonul de jandarmi pentru a pătrunde în Palatul Victoria. Unii protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu recipiente de plastic către aceştia.

Oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului, a PSD şi a liderului PSD Liviu Dragnea.

 
Unii protestatari au încercat să forţeze gardurile puse în faţa Palatului Victoria, moment în care au fost opriţi de jandarmi. Manifestanţii au aruncat cu diverse obiecte către aceştia, strigând „Jandarmeria apără hoţia", "Repetenţi şi infractori, nu vă vrem conducători”, „PSD, ciuma roşie” şi „DNA să vină să vă ia!”.

Comentarii