Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Protestatari în București: Copiii noștri nu sunt cobaii voștri! Reacția lui Ludovic Orban

Sute de protestatari au scandat sâmbătă în Piața Universității împotriva a ceea ce ei numesc „dictatură sanitară”. În replică, premierul i-a catalogat pe protestatari drept „unii care parcă nu-și iubesc copiii”.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2020 - 10:24

Aproximativ 300 de persoane s-au strâns sâmbătă după-amiază în Piața Universității ca formă de protest la măsurile impuse de autorități în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de către elevi în timpul orelor de curs.

„Libertate”, „Nu vă credem”, „Jos dictatura”, „Mincinoșii”, s-a scandat ori s-a afișat de către oamenii care au protestat. Cu toții au solicitat renunțarea la purtarea măștii în timpul orelor de curs, considerănd că elevii sunt tratați ca sclavii pe plantație atunci când intră în unitățile de învățământ.

Ludovic Orban a reacționat la nemulțumirile protestatarilor și a reafirmat că toate măsurile de prevenție luate în ceea ce privește participarea la orele de curs din școli sunt doar pentru protejarea copiilor și evitarea răspândirii infectării cu Covid-19.

„Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei ... Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor.”, a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Comentarii