10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialZece ani pentru Rotary Constanta

Zece ani pentru Rotary Constanta

Cu ocazia sarbatoririi unui deceniu de la infiintarea clubului Rotary Constanta si a trei ani de la primirea chartei clubului Rotary “Pontus Euxinus” Constanta, membrii organizatiilor au participat la un bal. Festivitatea a avut un dublu scop.

Este vorba despre predarea colanului, ceea ce semnifica incheierea anului rotarian si schimbarea presedintilor de cluburi, dar si despre strangerea de fonduri pentru ajutorarea elevilor cu rezultate foarte bune la invatatura care provin din familii cu situatii materiale dificile.
Evenimentul a fost pigmentat cu diverse momente artistice: dansuri de societate, interpretate de catre elevii Liceului cu Program Sportiv Constanta, o scurta parada a modei cuprinzand vestimentatii de vara, atat casual, cat si business, precum si nenumarate surprize, momente umoristice.
Anul rotarian se incheie pe 1 iulie, moment in care noii presedinti de cluburi isi vor intra in atributii. Pentru anul rotarian viitor presedintele ales al Rotary International Constanta este conf. dr. Dan Maris. Fostul presedinte, prof. dr. Ion Bordeianu, i-a predat acestuia colanul si insigna de presedinte rotarian.
De asemenea, fostul presedinte a enumerat cateva dintre actiunile intreprinse de clubul Rotary International Constanta in anul rotarian 2004-2005. “Au avut loc 18 actiuni ale clubului nostru. Printre acestea as mentiona numai infiintarea si ajutarea primei scoli de balet din mediul rural, situata la Cumpana, donarea a 80 de scaune stomatologice Facultatii de Stomatologie, donarea a 20 de calculatoare pentru elevii scolii din Harsova. Acestora li se adauga o serie de alte actiuni de ajutorare a celor aflati in nevoie”, a declarat prof. dr. Ion Bordeianu.

Diplome de merit

La finalul mandatului sau fostul presedinte al Rotary International Constanta a inmanat diplome de excelenta celor mai activi membri rotarieni, care s-au implicat cel mai mult in actiunile de sprijinire a semenilor lor.
Colanul si insigna au fost predate si urmatorului presedinte ales al clubului Rotary International “Pontus Euxinus”, Doinita Adamescu. Dorin Berbescu, fostul presedinte al acestui club, a inmanat diplome de excelenta membrilor care s-au remarcat prin activitati deosebite de sustinute in decursul anului rotarian 2004-2005. Fratii si surorile mai mici ai cluburilor Rotary din Constanta si-au ales si ei noii presedinti.
Astfel, Interact, ai carui membri sunt copii, si Rotaract, club in care sunt inscrisi tineri, i-au ales ca presedinti in anul rotarian urmator pe Oana Danila si Nicoleta Ciofu. Actiunea s-a finalizat cu o licitatie de tablouri si icoane lucrate in foita de aur de catre elevii Liceului de Arta Constanta. Micile opere de arta s-au dovedit a fi extrem de valoroase, membrii cluburilor rotariene achizitionandu-le cu sume cu-prinse intre 1,5 si 6 milioane de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă