15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVenus, o statiune pentru buzunarul romanului

Venus, o statiune pentru buzunarul romanului

Chiar daca nu este, in prezent, plina pana la refuz, statiunea Venus s-a pregatit cum se cuvine sa-i intampine pe turisti pentru care exista destule posibilitati de destindere. In plus, tarifele la cazare si preparatele restaurantelor sunt ieftine, agentii economici declarand ca in perioada urmatoarele tarifele nu vor creste decat cu cateva procente pentru a nu-si pierde clientii.

Sala de forta si masaje

Pentru turistii care doresc sa se relaxeze si s-au saturat de stat la soare a fost deschis chiar pe plaja un mic centru care ofera mai multe servicii. Amatorii de tenis de masa, pot practica acest sport, daca scot din buzunare 50.000 lei pentru o partida de o ora. Din pacate, spatiul fiind restrans nu exista multe mese, astfel ca sportivii de ocazie trebuie sa astepte eliberarea celor ocupate. Alaturi au fost aduse mai multe aparate de fitness, cat si greutati cu care se pot face o gama complexa de exercitii, pentru fiecare sedinta de 30 de minute, tariful fiind de 30.000 lei. Cele mai cautate sunt masajele facute de o specialista in domeniu din Republica Moldova, care vine in fiecare vara pe litoralul romanesc. Pentru un masaj de o ora, cei care vor sa se relaxeze sau sa scape de durerile de spate trebuie sa plateasca 100.000 lei. Tariful este avantajos, avand in vedere ca, in fiecare zi, zeci de turisti solicita o astfel de sedinta.

Spatii de joaca pentru copii

Nici cei mici nu au fost uitati, acestia avand mai multe posibilitati de distractie. Castelele si casutele gonflabile pot fi ocupate timp de 10 minute contra sumei de 20.000 lei, iar pentru o ora de dat in leagane, tariful a fost stabilit la doar 10.000 lei. Tot de pe plaja se pot inchiria pe durata intregii zile sezlonguri contra sumei de 50.000 lei si umbrele pentru 25.000 lei. De buna dispozitie a celor veniti sa se bronzeze raspunde un DJ care difuzeaza piese aflate in top in acest moment, iar seara, pe scena amenajata pe nisip au loc spectacole oferite de catre Fundatia Culturala Gheorghe Gheorghiu.

Articole de plaja si suveniruri

Dintre tarabele deschise in statiune cele mai multe vand articole de plaja si suveniruri, marfurile expuse fiind destul de accesibile. Barcile gonflabile se vand la preturi cuprinse intre 150.000-500.000 lei, piscinele pentru cei mici costa 300.000 lei, saltelele, 350.000 lei, iar ochelari de soare variaza intre 60.000-100.000 lei. Nu lipsesc pernele gonflabile, de diferite culori, ce costa 15.000 lei, gentile de plaja ce se gasesc la preturi cuprinse intre 100.000-300.000 lei, in functie de dimensiune si nici costumele de baie, cele mai scumpe modele valorand 350.000 lei. Pe langa numerosii comercianti de articole de plaja sunt insirati precum margelele si cei care-i imbie pe turisti cu suveniruri din ceramica, lemn, portelan, ori sticla. Pe langa traditionalele scoici, statuete, aplice, bibelouri cu delfini etc. se fac remarcate fantanile arteziene in miniatura si veiozele cu motive marine, pentru care vanzatorii cer si 1 milion de lei.

Meniuri convenabile

Ca si in celelalte zone turistice, si la Venus oferta culinara a detinatorilor de terase si restaurante este foarte bogata, iar preturile afisate in plina strada, accesibile. Astfel, pizza costa in jur de 100.000 lei, aripioarele de pui, 70.000 lei, salatele, 32.000 lei, cartofii prajiti, 20.000 lei/portia, shaorma cu lipe, 60.000 lei, iar cea la farfurie, 110.000 lei. Nu lipsesc nici mancarurile gatite, printre care ciorbele care costa intre 30.000-45.000 lei, supa de pasare cu taitei, 25.000 lei, ardeii umpluti, 65.000 lei, ostropelul de pui, 40.000 lei, tochitura dobrogeana cu mamaliguta, 45.000 lei. Nici deserturile nu sunt scumpe, o prajitura putand fi savurata la preturi cuprinse intre 12.000 si 20.000 lei, iar inghetata la pretul de 30.000 lei.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă