9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUDMR Arad vrea sali de sport in toate localitatile majoritar maghiare

UDMR Arad vrea sali de sport in toate localitatile majoritar maghiare

Conducerea UDMR Arad doreste ca in toate localitatile cu populatie majoritar maghiara din judet sa fie construite sali de sport. Reprezentantii formatiunii politice si-au facut cunoscuta aceasta intentie in cadrul intelegerii incheiate la nivel local cu partidele care fac parte din coalitia guvernamentala.
In plus, liderii locali ai UDMR vor punerea in practica a mai multor proiecte care vizeaza comunitatea maghiara.
“Cred ca aceasta coalitie este in masura sa puna in practica masurile stabilite la nivelul fiecarei localitati. Am stabilit ca in fiecare luna sa ne intalnim pentru a analiza proiectele care au nevoie de sprijin, dar si punctele slabe pe care nu am reusit sa le ducem la bun sfarsit. Noi dorim sa analizam si sa sprijinim posibilitatile concrete pentru dezvoltarea infrastructurii, a culturii si a invatamantului in fiecare localitate cu populatie maghiara si nu numai”, a afirmat presedintele filialei UDMR, deputatul Kiraly Andras.
Consiliul Reprezentantilor Judeteni al partidului condus de Marko Bela va superviza punerea in practica a prevederilor intelegerii incheiate la nivel local cu Alianta “D.A.” si Partidul Conservator. Potrivit presedintelui Consiliului Reprezententilor Judeteni, Levente Bognar, formatiunea maghiara doreste sprijinirea invatamantului in limba maghiara, alocarea de fonduri pentru construirea de sali de sport, reabilitarea unor drumuri comunale si introducerea retelelor de apa in mai multe localitati din judetul Arad.
“Vom urmari ca scolile cu predare in limba maghiara sa aiba asigurate fonduri pentru lucrari de renovare si reabilitare si dorim construirea unor sali de sport in localitatile Sintea Mare, Dorobanti si Iratos. De asemenea, consideram ca si prioritate si reabilitarea drumurilor care duc din localitatile Varsand si Turnu in Ungaria”, a adaugat liderul filialei Uniunii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă