15 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Stiri

Investitii la Oil Terminal

Societatea comerciala Oil Terminal are un nou sediu administrativ. Inaugurarea a avut loc ieri, in prezenta a numeroase personalitati din domeniul administrativ si economic. Noul sediu este situat in incinta societatii, lucrarile de finalizare fiind supravegheate de noua conducere a societatii, reprezentata de directorul general Mihai Lupu. Reprezentantii Oil Terminal spun ca, prin actuala investitie, se va eficientiza activitatea intregii societati. Oil Terminal este cel mai mare operator din Romania specializat in manipularea titeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide si a altor produse finite sau materii prime lichide pentru import-export si tranzit.


Revizie la CNE

Societatea Nationala “Nuclearelectrica” SA aduce la cunostinta faptul ca, incepand cu data de 19 august 2005, Unitatea 1 de la CNE Cernavoda urmeaza a fi oprita pentru revizia anuala planificata in conformitate cu procedurile de exploatare ale centralei. Pe perioada opririi planificate, care va dura 24 zile, se vor executa activitati de inspectii vizuale si control nedistructiv, activitati de mentenanta si lucrari care aduc proiectului initial al centralei un plus de siguranta in exploatare.


Pensia medie, 266 de lei

Numarul mediu al pensionarilor de asigurari sociale inregistrati la nivelul judetului Constanta in trimestrul II 2005 era de 129.293. In acest numar nu sunt inclusi agricultorii. Pensia medie era de 266 de lei noi pe luna, cu 17,2% mai mare decat in trimestrul II 2004. Dintre acestia, 64.546 persoane (49,9%) sunt pensionari cu vechime integrala in munca, pensia lunara a acestora, in trimestrul II, fiind de 363 de lei.


Containere fantoma

Marfa de contrabanda retinuta de vamesii constanteni: s-au descoperit 1.296 de curele barbatesti, susceptibile a aduce atingere mai multor marci protejate. Intr-un alt container sosit in Portul Constanta, au fost gasite 1.528 de genti de voiaj, 7.404 de posete, suspecte a incalca drepturile de proprietate, si 1.200 de perechi de pantofi cu fete din inlocuitor, care nu erau declarate in actele de insotire a marfii. Ambele containere era sosite din China si aveau ca destinatie mai multe firme cu sediul in Bucuresti.


Toamna cu… penalitati

DGFP Constanta anunta ca nivelul dobanzii datorate pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitori a obligatiilor de plata reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri ale bugetului general consolidat este de 0,05% pentru fiecare zi de intarziere. Prin aceasta decizie sunt anulate prevederile anterioare referitoare la stabilirea nivelului dobanzii datorate pentru neachitarea la termenul de scadenta a obligatiilor de plata. Noul nivel al dobanzii intra in vigoare la data de 1 septembrie 2005.


Prea multe ONG-uri

PIMM Constanta vrea sa organizeze primul forum al organizatiilor guvernamentale care functioneaza in municipiu. Reprezentantii PIMM spun ca in Constanta sunt inregistrate foarte multe ONG-uri, dar multe dintre ele nu-si justifica prezenta. Obiectivul unui astfel de forum este stabilirea de politici si strategii comune, in vederea concurentei pe proiecte.

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă