9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialServicii comunitare pentru 350 de batrani in dificultate

Servicii comunitare pentru 350 de batrani in dificultate

Batranii aflati in dificultate pot beneficia de serviciile oferite in cadrul programului “Complex de servicii comunitare pentru persoane varstnice”. Programul este desfasurat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) – Sector 3, in parteneriat cu asociatia umanitara “Equilibre”. Scopul programului este sa contribuie la imbunatatirea situatiei sociale, a starii de sanatate si confort, la evitarea izolarii si marginalizarii, precum si la asigurarea respectarii drepturilor persoanelor care au peste 60 de ani, nu au sprijin material, financiar si/sau familial si care domiciliaza in sectorul 3. In prezent, 200 de varstnici beneficiaza de o masa calda servita la Centrul de zi, unde se asigura si asistenta medicala primara, servicii de spalatorie-calcatorie, consiliere psihologica si juridica si unde pot desfasura diverse activitati recreative. De asemenea, in cadrul aceluiasi proiect, alti 150 de batrani nedeplasabili primesc la domiciliu zilnic alimente si pot beneficia de servicii de spalatorie-calcatorie, consiliere psihologica si juridica.
Cei care doresc sa fie inclusi in acest program se pot adresa la DGASPC – Serviciul Asistenta Comunitara pentru Persoane Varstnice din strada Lucretiu Patrascanu nr. 3-5 sau la Centrul de zi din Aleea Ramnicu Sarat nr. 1. Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, intre orele 8-16,30.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă