Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

S-a schimbat primarul, dar naravul, ba!

Controlul efectuat de Curtea de Conturi la Primaria municipiului Tulcea arata ca desi s-a schimbat primarul, unele obiceiuri pesediste privind gestionarea banului public s-au perpetuat. Conform actului de control amintit, in contabilitatea ...

Share

Neculai Amihulesei 0 comentarii

08.09.2005 - 00:00
Controlul efectuat de Curtea de Conturi la Primaria municipiului Tulcea arata ca desi s-a schimbat primarul, unele obiceiuri pesediste privind gestionarea banului public s-au perpetuat. Conform actului de control amintit, in contabilitatea Primariei este haos in privinta incasarii chiriei de la agentii economici care administreaza terenurile din patrimoniul administratiei tulcene.
Curtea de Conturi a constatat ca intre contractele de concesionare-inchiriere de terenuri ce apartin domeniului public si facturile emisie pentru incasarea chiriilor exista diferente de miliarde de lei in detrimentul bugetului local. Adica functionarii Primariei au facturat sume mai mici decat scrie in contract. De asemenea, in unele acte de inchiriere sunt prevazute suprafete de teren mai mici decat cele stapanite in realitate de agentii economici. Trebuie spus ca fata de anii precedenti, beneficiarii acestor "omisiuni" nu mai sunt pesedistii, ci oameni din tabara pedistilor. Noua echipa de conducere a Primariei Tulcea, care il are in frunte pe Constantin Hogea (PD), a aplicat si regula achizitiilor publice de la firmele oamenilor din propriul partid. Astfel achizitiile de mobila s-au facut doar de la o firma care apartine unui consilier PD. Desi procedurile de achizitie s-au desfasurat conform legii, este inexplicabil faptul ca in 2004 mobilierul Primariei Tulcea era cumparat doar de la firma unui consilier PSD, iar anul acesta mobila a fost livrata de firma unui consilier PD. Cu alte cuvinte, fiecare primar are propriul furnizor de mobilier de birou.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...