Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Retea nationala de asistenta sociala pentru tinerii cu handicap

O retea nationala de sprijin si asistenta sociala care sa reduca abandonul scolar al tinerilor cu dizabilitati va fi creata in urma Seminarului "Alternative pentru integrare", organizat joi, 9 iunie a.c., de Asociatia "Alternativa 2003". ...

Share

Magdalena Tanasescu 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
O retea nationala de sprijin si asistenta sociala care sa reduca abandonul scolar al tinerilor cu dizabilitati va fi creata in urma Seminarului "Alternative pentru integrare", organizat joi, 9 iunie a.c., de Asociatia "Alternativa 2003". Seminarul va fi gazduit de Scoala Speciala nr. 10 din str. General Berthelot nr. 20-24 si va fi continuat prin distribuirea in scoli si centre de zi de materiale informative despre posibilitatile existente in Romania cu privire la integrarea socio-profesionala a persoanelor cu handicap. "Proiectul de baza se numeste "Impreuna pentru un alt drum", in cadrul caruia 200 de tineri cu dizabilitati vor beneficia de interventii specializate in cadrul grupurilor de educare si pregatire profesionala care vor avea loc in centrele de zi si scolile speciale. Familiile acestor tineri vor beneficia de consiliere psihologica, asistenta speciala, sfaturi de specialitate cu privire la posibilitatile de orientare profesionala a copiilor. Proiectul mai prevede angajarea de noi specialisti in cadrul Centrului de zi Alternativa, precum si dotarea cu echipamente si materiale necesare pentru desfasurarea activitatilor", a spus Irina Laios, asistent programe la Asociatia "Alternativa 2003". In cadrul seminarului vor fi prezentate comunicari cu teme diverse: "Motivatia tinerilor cu handicap mental sever in alegerea profesiei", "Rolul comunitatii locale pentru sprijinirea integrarii tinerilor cu dizabilitati severe", "Perfectionarea comportamentului psiho-social in jocuri de miscare - modalitate esentiala de marire a rezistentei capacitatilor de integrare" etc.

Citește totul despre:

Comentarii