9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRestrictii de circulatie anulate pe doua drumuri nationale din Alba

Restrictii de circulatie anulate pe doua drumuri nationale din Alba

Demersurile reprezentantilor Consiliului Judetean Alba in legatura cu ridicarea interdictiei privind circulatia autovehiculelor de mare tonaj pe doua drumuri nationale, in zilele de sambata si duminica, nu au ramas fara ecou la Ministerul Transporturilor. Astfel, intr-o adresa transmisa presedintelui CJ, Ion Dumitrel, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, sustine ca restrictia aplicata in ceea ce priveste circulatia masinilor mari pe drumurile nationale nu se va mai aplica pe DN 1 Sibiu Ð Sebes Ð Alba Iulia Ð Cluj-Napoca si DN 7 Sebes Ð Deva.
“Drumurile de acces, precum si alte elemente ale infrastructurii au avut de suferit in urma calamitatilor naturale care s-au abatut asupra judetului nostru. Localitatile afectate de acestea sunt parte ale proiectelor aflate in derulare. Pentru a beneficia in continuare de liniile de credit externe, aceste lucrari trebuie sa se desfasoare conform graficelor contractuale aprobate. Orice intarziere in derularea acestora implica intarzieri in procesele de decontare, fapt care afecteaza direct antreprenorii. Credibilitatea noastra ca autoritate publica locala atat in fata societatii civile, cat si in fata celor care ne-au creditat este direct influentata de finalizarea cu succes, in termenele stabilite si cu eficienta planificata a investitiilor”, se precizeaza intr-un referat transmis de Dumitrel la Ministerul Transporturilor.
Prin acesta, presedintele CJ a incercat sa justifice ridicarea interdictiei de circulatie prin inexistenta unor rute ocolitoare si prin necesitatea continuarii unor investitii importante. In raspunsul primit de la minister se sustine ca a fost initiat un proiect de ordin al ministrului Transporturilor si al ministrului Administratiei si Internelor, aflat in curs de avizare, care va cuprinde si cele doua drumuri din Alba.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă