10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRepartizarea locuintelor ANL din Floresti, blocata din cauza contoarelor de curent

Repartizarea locuintelor ANL din Floresti, blocata din cauza contoarelor de curent

CLUJ. Circa 200 de apartamente ANL din cartierul Cetatea Fetei din comuna clujeana Floresti stau neocupate din cauza unor probleme marunte. Inchirierea lor a fost mereu amanata, astfel ca la un an si jumatate de la inaugurarea festiva a cartierului, in plina campanie electorala pentru alegerile locale, de catre presedintele de atunci al PSD, Adrian Nastase, Cetatea Fetei a ramas un cartier-fantoma.
Ultimul obstacol in calea inchirierii apartamentelor pentru tineri pare sa fie o disputa legata de cel care ar trebui sa plateasca pentru instalarea contoarelor de curent electric. Desi Primaria Floresti este proprietarul apartamentelor, reprezentantii administratiei locale vor ca pretul contoarelor sa fie achitat de viitorii chiriasi. Intreaga operatiune ar costa 500.000 de lei pentru fiecare apartament.
Blocurile ridicate in zona Cetatea Fetei sunt situate la 15 kilometri depaartare de municipiul Cluj-Napoca. Lucrarile la primele blocuri ANL au fost finalizate de cateva luni.
Initial, primele apartamente ar fi trebuit sa fie gata la inceputul verii, insa apoi termenul de predare a fost amanat pentru jumatatea lunii septembrie. Nici pana acum ele nu sunt, insa, gata, iar drumul de acces in cartier nu va fi nici el finalizat pana in primavara.
Consiliul Judetean, care a repartizat cele mai multe dintre apartamentele ANL, a fost el insusi amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Si asta, tot din cauza unei hotarari de CJ prin care erau stabilite o serie de criterii pentru repartizarea locuintelor, ce ii avantajeaza pe angajatii institutiilor publice. Amenda, in valoare de 60 de milioane de lei, a fost contestata de institutie, iar procesul se afla pe rol.
In total, autoritatile judetene trebuie sa imparta 200 de locuinte. 105 sunt apartamente cu doua camere, iar 95 sunt apartamente cu o camera. Consiliul Local Floresti a primit spre repartizare 62 de apartamente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă