12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimaria Deva, pe cale sa amendeze o firma la care este actionar

Primaria Deva, pe cale sa amendeze o firma la care este actionar

Demararea lucrarilor de construire a unei rampe ecologice zonale in extravilanul municipiului Deva a produs un adevarat scandal printre autoritatile locale si judetene. Initiatorul proiectului a fost firma “TIPS” SRL Deva, al carui actionariat este format din “Tips Gmbh” Austria, care detine 70% din actiuni, Primaria Deva Ð 20% si Asociatia Cerna – 10%. Ulterior, grupul “UEG International Holding” a preluat procentul de 70% de la firma “Tips Gmbh” Austria.
Firma “TIPS” a depus documentatia necesara pentru obtinerea tuturor autorizatiilor si a certificatelor. Cu toate acestea, Primaria nu a eliberat inca autorizatia de constructie si nici nu a trimis un reprezentant la eveniment. “Societatea nu are autorizatia noastra si nu poate incepe lucrarea. Nu este clarificata situatia juridica a terenului pe care urmeaza sa se construiasca rampa ecologica”, a afirmat primarul din Deva, Mircia Muntean.
“Am fost obligati sa devansam inceperea lucrarii, pentru a nu pierde Acordul de Mediu Integrat, care are valabilitate timp de doi ani, el urmand sa expire luna viitoare. Investitorii au venit deja la Deva, la data fixata initial, iar noi a trebuit sa ne sincronizam cu acestia. Ne oprim oricum in aceasta faza cu lucrarile, pana obtinem si autorizatia de la Primarie”, a afirmat, la randul sau, avocatul SC “TIPS”, Cosmin Oprean.
“Daca Primaria Deva ne amendeaza, noi vom contesta aceasta amenda. Este ciudat, daca administratia locala ne amendeaza, se va amenda, de fapt, si pe ea, care este actionar al societatii care demareaza constructia rampei de gunoi”, a afirmat si consilierul pe Relatii Publice la “TIPS”, Neli Pistol. Agentia pentru Protectia Mediului a dat acordul pentru aceasta investitie in august 2003.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă