16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrimari cu probleme, "agatati"de Frunzaverde

Primari cu probleme, “agatati”de Frunzaverde

Liderii PD Caras-Severin au anuntat recent inscrierea in grup a mai multor primari si viceprimari de la PSD in randul acestei formatiuni politice. Unul dintre edilii pe care acestia l-au anuntat ca fiind nou membru democrat este, insa, plecat in Spania, unde munceste ca bucatar si le-a declarat colegilor din organizatia judeteana a fostului partid de guvernamant ca nu a parasit aceasta formatiune.

Primar de comuna, muncitor sezonier in Spania

Multi dintre primarii care au parasit filiala PSD in favoarea PD au diferite probleme financiare sau cu Justitia pe care si le-au acoperit pana acum sub umbrela principalului partid de Opozitie. Acest lucru i-a facut, insa, vulnerabili in fata noilor lideri ai judetului.
Astfel, organizatia judeteana a democratilor a anuntat, in urma cu cateva zile, trecerea “din convingere”, “ca act de vointa personala” a noua primari de la PSD la PD. Aceasta, dupa ce cu numai cateva zile inainte, alti sapte sefi ai administratiilor locale, membri social-democrati, unul de la PC, un viceprimar al partidului Forta Democrata si un consilier judetean al PSD au facut acelasi lucru.
In anuntul facut de liderii democrati era vorba de primarii comunelor Mehadia, Maureni, Lapusnicel, Buchin, Rusca Montana si Socol si viceprimarii comunelor Brebu, Coronini si Luncavita. Potrivit unor surse din cadrul filialei fostului partid de guvernamant, edilul-sef al comunei Buchin, Gheorghe Coila, a plecat, insa, in Spania, unde incearca sa stranga niste bani lucrand pentru trei luni ca bucatar. Din strainatate, el le-ar fi spus colegilor de la PSD ca nu a trecut la democrati.

Primari PSD cu “probleme”, luati de buni de PD

Cel putin o parte dintre “achizitiile” cu care organizatia judeteana a democratilor condusa de presedintele CJ, Sorin Frunzaverde, se lauda in fata colegilor de la Bucuresti sunt oameni cu “probleme”. Spre exemplu, despre primarul din Rusca Montana, Dorin Ecobici, se spune ca are afaceri cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, si ca unele dintre actiunile sale ar fi intrat in atentia organelor de cercetare penala.
Probleme cu iz penal plaseaza si asupra primarului din Slatina (Timis), Martin Motolan, un alt “transfer” de vara de la PSD la PD. Tot la democrati a plecat si Mirco Lechici, primarul comunei Racasdia. Acesta avea nevoie de bani de la Consiliul Judetean pentru finalizarea unui proiect care viza o colaborare cu autoritatile locale dintr-un oras italian.
Pe langa acestia, la PD a trecut si primarul orasului Anina, Gheorghe Neicu, unul dintre “rebelii” din PSD. Potrivit unor surse din randul social-democratilor, acesta a plecat din partid din cauza neintelegerilor cu presedintele ales recent in fruntea filialei, Ion Mocioalca, si cu secretarul executiv Nicolae Serbanescu. La plecare, liderul organizatiei i-ar fi atras atentia edilului-sef ca daca este intrebat de cineva din conducerea centrala a PSD sa nu spuna ca a parasit partidul din cauza lui.
Mecanismul de atragere a primarilor se afla in Consiliul Judetean dominat de PD si condus de Sorin Frunzaverde. Sefilor administratiilor locale care au nevoie de bani li se sugereaza, mai mult sau mai putin fatis, sa aleaga o alta “umbrela” politica. Atragerea unor sefi ai administratiilor locale care au fost membri social-democrati ii nemultumeste, insa, pe alesii PD, care considera ca in acest fel, sumele care vor fi alocate de la bugetul CJ localitatilor pe care le conduc se vor diminua intrucat vor trebui impartite mai multor comune.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...
Ultima oră
Pe aceeași temă