Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Otrava de la Uzinele Chimice Turda va fi neutralizată

Uniunea Europeană va plăti o sumă importantă de bani pentru neutralizarea unei adevărate bombe ecologice. Este vorba de haldele de deşeuri ale fostei Uzine Chimice Turda. Circa 60.000 de tone de otravă vor fi neutralizate, cu ajutorul unui ...

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

10.07.2011 - 20:37
Uniunea Europeană va plăti o sumă importantă de bani pentru neutralizarea unei adevărate bombe ecologice. Este vorba de haldele de deşeuri ale fostei Uzine Chimice Turda. Circa 60.000 de tone de otravă vor fi neutralizate, cu ajutorul unui proiect european, în valoare totală de 24,54 de milioane de euro.

Contractul de finanţare a fost semnat, sâmbătă, la Prefectura Cluj, de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi de primarul din Turda, Tudor Ştefănie.

Parc în loc de otrăvuri

În locul actualelor halde de deşeuri, municipalitatea din Turda va amenaja un parc de 10 hectare, după ce pe acest teren va fi adus pământ nepoluat. "Acest proiect va ajuta Turda să devină o staţiune turistică în adevăratul sens al cuvântului", a spus primarul Tudor Ştefănie. Deşeurile de la Turda au fost abandonate de aproape două decenii, după închiderea fostelui Uzine Chimice, care fuseseră cumpărate şi falimentate de un om de afaceri arab. Rezidurile rămase sunt deosebit de periculoase şi pot produce otrăvire sau cancer, după cum spun medicii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...