15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOrganizatia PSD Alba isi concediaza angajatii

Organizatia PSD Alba isi concediaza angajatii

– Trei din cei patru angajati ai partidului vor trebui sa isi caute de lucru, a anuntat presedintele Ion Dirzu.

– Social-democratii pun concedierile pe seama crize.

Conducerea PSD Alba a decis disponibilizarea a trei din cei patru angajati care lucreaza la sediul judetean al partidului. Presedintele organizatiei, Ion Dirzu, a declarat ca va cauta alte variante pentru cele trei persoane, despre care a spus ca nu mai corespund necesitatilor actuale ale activitatii de la sediul formatiunii politice. "Vom veni cu alte solutii pentru acesti oameni, nu ii vom lasa de izbeliste, insa avem nevoie de oameni dinamici care cunosc limbi straine si stiu sa lucreze pe calculator. Vom angaja oameni specializati pe domeniul administrativ", a afirmat Ioan Dirzu. Faptul ca PSD Alba trece prin criza din punct de vedere financiar este o certitudine. La sfarsitul anului trecut, partidul si-a schimbat sediul din cauza chiriei. In prezent, PSD Alba isi desfasoara activitatea intr-un spatiu ce apartine omului de afaceri Mircea Chira, presedintele PSD Alba Iulia.

 

Surse neoficiale sustin ca ideea disponibilizarilpr a venit chiar de la Mircea Chira. Una dintre cele trei persoane care ar urma sa fie concediate a spus ca nu se astepta la un asemenea tratament, dupa ce a lucrat multi ani la sediul judetean al PSD.
Ales la conducerea PSD Alba Iulia in august 2008, Chira a devenit in ultima vreme "mana dreapta" a presedintelui judetean, Ioan Dirzu. Din aceasta noua "calitate", a influentat decizii care au provocat tensiuni in partid. Potrivit unor surse din interior, Chira s-ar afla in "spatele" hotararii referitoare la nominalizarea consilierului juridic Anghel stefan Bagin pentru postul de director executiv al Directiei de Finante Publice Alba.

Pe langa modificarile de la sediul partidului, reprezentantii PSD vor sa faca schimbari si in organizatiile locale care au obtinut rezultate slabe la alegerile parlamentare. "Vom face conferinte in toate organizatiile comunale, iar acolo unde media pe judet este mica, mai exact sub 20 la suta, vom lua masuri. Sper ca intr-o luna si jumatate sa se definitiveze treaba. Nu mi se pare normal ca intr-o comuna unde, cand eu am candidat pentru functia de presedinte al consiliului judetean am obtinut aproximativ 160 de voturi, iar la alegerile locale PSD a obtinut circa 150 de voturi, acum sa ne trezim cu sase voturi. Este un semnal clar ca organizatia respectiva va fi reorganizata din temelii", a mai spus presedintele PSD Alba, referindu-se la rezultatul alegerilor pentru postul de primar in comuna Horea.

 

Conducerea organizatiei judetene a fost criticata dur de conducerea nationala in legatura cu rezultatul dezastruos obtinut la Horea. Dirzu a spus, insa, ca anumite interese au facut ca voturile sa fie canalizate impotriva candidatului independent, considerat principalul favorit in competitia cu candidatul PD-L.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă