10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOamenii vor fi invatati cum sa actioneze in caz de cutremur

Oamenii vor fi invatati cum sa actioneze in caz de cutremur

Cetatenii vor fi invatati cum trebuie sa actioneze in caz de cutremur, in cadrul unei campanii ample de informare publica organizata de autoritati. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns participantii la seminarul cu tema “Actiuni si responsabilitati in cazul producerii unui seism major”. Scopul intalnirii a fost de a evalua modul in care societatea civila si autoritatile sunt pregatite sa reactioneze si sa raspunda in mod responsabil si eficient in cazul unei situatii de urgenta generate de un cutremur.
Pana in prezent, diversele institutii implicate in gestionarea situatiilor de urgenta si autoritatile administratiei locale au realizat si distribuit diverse materiale cu tema “Cum sa te protejezi si sa intervii in caz de cutremur”.
Autoritatile au ajuns la concluzia ca trebuie implementat un plan mult mai amplu de educare a populatiei privind modul de actiune in cazul unui cutremur, in care sa fie implicate atat institutii ale statului, cat si mediul privat si societatea civila. Acest proiect urmeaza sa se desfasoare pe o perioada mare de timp si presupune o arie larga de canale de comunicare, de la programe educationale in scoli, diseminarea informatiei prin intermediul mass-media pana la distribuirea de materiale informative catre populatie. Mai trebuie reglementate printr-o legislatie adecvata competentele si limitarile in domeniu pentru diversele institutii implicate in gestionarea situatiilor de urgenta. Pasul urmator stabilit este constituirea unui grup de lucru care sa pregateasca planul campaniei de informare publica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă