10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLa conducerea ISMB a fost numit un inspector scolar general interimar

La conducerea ISMB a fost numit un inspector scolar general interimar

Pana la organizarea concursului, programat a se desfasura intre 16 si 23 decembrie, Ministerul Educatiei si Cercetarii l-a numit la conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) pe liberalul Gheorghe Alexe, profesor de specialitate pentru discipline tehnice din domeniul mecanic. O data cu numirea interimarului Alexe, a incetat si delegarea tuturor adjunctilor ISMB, posturile urmand a fi scoase la concurs. In perioada 15 martie 1991-1 septembrie 2004 Gheorghe Alexe a lucrat la ISMB ca inspector de specialitate pentru disciplinele tehnice in domeniul mecanic si apoi la Colegiul Tehnic “Gheorghe Leonida”, ca profesor in respectiva specialitate.
Reamintim ca, in urma cu mai bine de o luna, Daniela Nedelcu si-a dat demisia din functia de inspector scolar general. Tot atunci, au cerut incetarea detasarii si revenirea la catedre si ceilalti trei inspectori scolari generali adjuncti. Fostul ministru al Educatiei si Cercetarii a aprobat doar demisia Danielei Nedelcu, conducerea interimara a ISMB fiind asigurata pana pe 15 noiembrie de Victoria Nicola, inspector scolar general adjunct.
Chiar daca se va organiza concurs, functia de inspector scolar general va reveni tot persoanei agreate de prefect. Concret, potrivit noului regulament de organizare a concursurilor pentru ocuparea functiei de inspector scolar general, dintre candidatii care sustin concursul se aleg primele cinci persoane, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute. Lista va fi inaintata prefectului, care va lua decizia finala, deci poate alege chiar persoana de pe ultimul loc. Cu alte cuvinte, oricat de bun ar fi cel care a castigat si s-a clasat pe prima pozitie, daca nu este agreat de prefect, poate pierde fara drept de apel. In concluzie, jocurile sunt strict politice sau depind de cat de apropiat este candidatul prefectului – rudenie, prietenie etc. Competenta este lasata mai pe ultimul plan, dupa tipicul romanesc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă