Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inchiderea oraselor miniere din Alba, compensata cu un milion de dolari

Mai mult de un milion de dolari vor fi alocati in judetul Alba pentru implementarea unor proiecte in vederea atenuarii impactului social cauzat de inchiderea minelor din Abrud, Baia de Aries si Zlatna. Cele trei localitati inregistreaza rate ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Mai mult de un milion de dolari vor fi alocati in judetul Alba pentru implementarea unor proiecte in vederea atenuarii impactului social cauzat de inchiderea minelor din Abrud, Baia de Aries si Zlatna. Cele trei localitati inregistreaza rate foarte ridicate ale somajului ca urmare a disponibilizarilor din minerit.
Mai mult decat atat, exploatarile din Zlatna si Abrud au fost inchise, astfel incat necesitatea alocarii unor sume pentru combaterea problemelor sociale din aceste localitati este mai mult decat necesara. Dintr-un comunicat dat publicitatii de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala - Sucursala Alba reiese ca totalul fondurilor ce vor fi alocate celor 21 de proiecte selectate din Alba se ridica la 1,147 milioane de dolari, bani destinati pentru cele trei orase miniere din Apuseni.
Un numar de 11 proiecte privesc mica infrastructura, cinci se refera la activitati generatoare de venit, iar restul de cinci, la serviciile sociale comunitare. La nivelul intregii tari au fost aprobate, in cadrul primei runde de competitie, 94 din cele 229 de proiecte depuse. 23 dintre acestea, de mica infrastructura, au fost amanate pentru o finantare intr-o etapa ulterioara.
Judetele in care vor fi implementate aceste proiecte sunt Maramures Hunedoara, Alba, Arges, Bacau, Suceava, Caras-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Prahova, Salaj, Tulcea si Valcea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...