10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGruparea "M" isi linge ranile

Gruparea “M” isi linge ranile

“Suntem intr-o perioada de evaluari a tot ceea ce s-a intamplat. Stim greselile pe care le-am facut si le vom indrepta. In primul rand vom avea o mai buna relatie cu membrii partidului. Alegerile de la judet au fost o repetitie buna pentru a vedea organismele PD in miscare”, a declarat presedintele filialei municipale a PD Constanta, deputatul Laurentiu Mironescu. De asemenea, acesta a mai spus ca democratii se afla in plin stadiu de alcatuire a unui plan pentru dinamizarea activitatii politice a partidului. In opinia deputatului, acest plan de actiuni nu va crea o concurenta intre filialele municipala si judeteana a PD Constanta. Se doreste, de asemenea, marirea bazei de membri “adevarati” ai partidului, care sa se implice mult mai mult in activitatea desfasurata.

Dutu “i-a sedus” pe PD-isti

Deputatul Laurentiu Mironescu a mai precizat ca nu stie cu ce program a reusit Stelian Dutu sa castige conducerea organizatiei judetene a PD Constanta, insa are o banuiala. “Probabil ca ideea care a sedus majoritatea membrilor partidului a fost aceea de stabilitate. Nu s-a dorit o schimbare in conducerea partidului si trebuie sa acceptam decizia majoritatii desi ei au avut doar un procent de 2% inaintea noastra. Nu este important ca ai pierdut, ci cat timp iti trebuie sa-ti revii. Pe noi ne ajuta fizicul si ne-am revenit imediat”, a mai afirmat deputatul democrat.

Intelegere… “institutionala”

Referitor la relatia sa viitoare cu Stelian Dutu, fost si proaspat ales presedinte al organizatiei judetene a PD Constanta, deputatul Mironescu a spus ca va fi una ca de la un presedinte la altul. “Cu Dutu ma voi intelege institutional. Sunt permeabil la coeziuni”, a detaliat acesta. Relatia organizatiei municipale a PD cu cea similara a liberalilor este, potrivit lui Mironescu, una foarte buna si asa se va mentine si pe viitor.

Doina Basescu nu demisioneaza

Consilierul local, Doina Basescu, proaspat aleasa in functia de vicepresedinte a organizatiei judetene PD-iste, a infirmat ieri zvonurile potrivit carora ar dori sa demisioneze din cauza realegerii lui Stelian Dutu in fruntea partidului. “Sunt o persoana toleranta si echilibrata. Daca voi observa ca cele doua organizatii ale PD nu vor ajunge sa colaboreze, voi deveni un liant. Nu imi voi prezenta demisia”, a explicat consilierul local Doina Basescu. Si totusi, in cazul in care nu va putea colabora cu Dutu, “ma voi gandi bine inainte de a actiona. La timpul potrivit voi lua o decizie”. Aceasta a recunoscut ca, in ultima perioada, a luat atitudine fata de lipsa de sprijin oferita de Stelian Dutu.

Functie binemeritata

Cat despre alegerea sa ca vicepresedinte al PD, Doina Basescu considera ca este o recunoastere a meritelor sale. “Numele “Basescu” a fost o povara pentru mine. Eu chiar am muncit pentru acest partid. Refuz sa cred ca a fost un joc de culise si ca eu nu mi-as merita locul”, a explicat consilierul local. Doina Basescu doreste sa sprijine in continuare organizatia de femei democrate, si sa incurajeze cat mai multi tineri sa intre in politica alaturi de acest partid, lucruri pe care, in opinia ei, Stelian Dutu le-a cam ignorat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă