10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFestivalul National de Bere,pericol public la Arad

Festivalul National de Bere,pericol public la Arad

Editia din acest an a Festivalului National de Bere de la Arad va fi organizata in incinta unui stadion aflat in pericol de prabusire si propus pentru demolare. Organizatorii evenimentului, Primaria municipiului si firma “Siesta”, au decis ca cea de a VII-a editie a festivalului sa se desfasoare pe stadionul “ACU”, aflat intr-o avansata stare de degradare. Potrivit unui proiect de hotarare, initiat de primarul Gheorghe Falca, baza sportiva este propusa spre demolare, in locul ei urmand a fi construit un complex comercial.
Inspectoratul Judetean in Constructii a efectuat o verificare a arenei privind modul de respectare a prevederilor legale in ceea ce priveste exploatarea acesteia. Din procesul-verbal de control rezulta ca toate constructiile, respectiv tribuna principala, tribuna secundara, cladirile anexe prezinta fisuri, crapaturi, dislocari ale betonului, armatura corodata, in concluzie utilizarea acestuia reprezentand un real pericol pentru sanatatea si viata oamenilor. Prima masura luata a fost interzicerea accesului persoanelor in zona tribunelor.
Cu toate acestea, s-a decis ca spectacolele din cele trei zile de festival sa se desfasoare pe acest stadion. Viceprimarul municipiului, Tiberiu Dekany, a spus ca pentru evitarea unor catastrofe vor fi luate toate masurile de siguranta. “Stim ca sunt cateva tribune care nu sunt sigure. Din aceasta cauza am luat decizia ca ele sa fie izolate, iar accesul publicului in aceste zone va fi interzis. Cine va ignora aceste decizii si va patrunde in spatiile periculoase o va face pe proprie raspundere. Vom mobiliza si forte de ordine care vor avea misiunea sa interzica accesul persoanelor in tribunele aflate in pericol de prabusire”, a spus Dekany.
La editia din acest an a Festivalului National de Bere si-au anuntat participarea aproximativ 20 de branduri de bere. Pe durata evenimentului vor fi organizate spectacole la care au fost invitati sa participe nume sonore din muzica romaneasca, dar si din cea internationala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă