Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Diplome recunoscute in UE

Incepand cu anul universitar 2005-2006, absolventii de invatamant superior vor primi in locul foilor matricole suplimentul la diploma, un document eliberat, in mod obligatoriu si gratuit, o data cu diploma de studii universitare, de toate ...

Share

Oana Manoila 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Incepand cu anul universitar 2005-2006, absolventii de invatamant superior vor primi in locul foilor matricole suplimentul la diploma, un document eliberat, in mod obligatoriu si gratuit, o data cu diploma de studii universitare, de toate institutiile de invatamant superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu.
Suplimentul la diploma este redactat bilingv - in limba romana si in limba engleza -, fapt care sporeste transparenta invatamantului superior romanesc pentru angajatorii romani sau straini si, totodata, sansele absolventilor pe piata muncii.

Atestarea internationala - obligatorie

Potrivit Ordinului nr. 3714/29.03.2005, suplimentul la diploma este un document obligatoriu anexat diplomei de studii universitare de licenta, respectiv masterat, care contine urmatoarele sectiuni: date de identificare a titularului calificarii; informatii privind definirea calificarii obtinute: domeniul in care s-a obtinut diploma, specializarea/specializarile absolvite; informatii privind nivelul calificarii academice: licenta/masterat, durata studiilor, criteriul de admitere; informatii despre programul de studii si rezultatele obtinute: forma de invatamant, cerintele si detaliile programului absolvit (disciplinele studiate, notele obtinute si numarul de credite transferabile acumulate), sistemul de notare; informatii privind drepturile conferite de calificare; informatii suplimentare (necesare in cazul in care titularul a efectuat o parte din studiile sale intr-o alta institutie de invatamant superior din tara sau strainatate); certificarea suplimentului la diploma; sistemul national de invatamant (descrierea standardizata a studiilor universitare).
Adoptarea acestei masuri pentru certificarea absolvirii unui ciclu de studii universitare, licenta sau masterat, constituie inca un pas catre compatibilizarea invatamantului superior romanesc cu cel european.
Suplimentul la diploma cuprinde informatiile necesare pentru asigurarea transparentei traseului educational al studentului, relevante pentru sistemul nostru de invatamant, fiind comparabil cu documentul similar european, inclus in EUROPASS. Acesta este un portofoliu de documente ce are ca scop asigurarea unui cadru comunitar unitar pentru transparenta calificarilor si competentelor. Suplimentul la certificat Europass (Europass Certificate Supplement) descrie competentele si calificarile corespunzatoare certificatului de formare profesionala.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...