10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel Cluj-Napoca neaga lipsa vreunui act din dosarele de retrocedare

Curtea de Apel Cluj-Napoca neaga lipsa vreunui act din dosarele de retrocedare

Magistratii de la Curtea de Apel Cluj-Napoca infirma teoria disparitiei concluziilor depuse de primarul municipiului, Emil Boc, din dosarul privind retrocedarea palatelor de pe strada Iuliu Maniu din centrul orasului in favoarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia. Potrivit purtatorului de cuvant al acestei instante, Claudia Ilies, dosarul in care a figurat ca parte si chiriasa Ala Spranceana a fost solutionat la 31 mai 2005, dupa ce pronuntarea hotararii a fost amanata in sedinta publica din 24 mai 2005, cand a avut loc dezbaterea in fond a cauzei, partile exprimand oral concluzii. “In ziua de 30 mai 2005, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a depus concluzii scrise, acestea fiind inregistrate la registratura instantei si depuse la dosar, nefiind, insa, cusute. In ziua de 31 mai 2005 judecatorul a solutionat cauza, in baza tuturor actelor de la dosar, inclusiv a concluziilor scrise depuse de Consiliul Local si semnate de primarul Emil Boc”, a afirmat Claudia Ilies.
Reprezentantul Curtii de Apel a mai precizat ca, desi “concluziile scrise nu au fost cusute la dosar, aceasta imprejurare nu a avut consecinta vatamarii drepturilor partilor, concluziile scrise fiind studiate de judecatorul care a solutionat cauza”. Cu toate acestea, in sentinta, judecatorul care a solutionat cauza nu a mentionat decat concluziile scrise depuse de Arhiepiscopia Romano-Catolica.
Mai mult, unul dintre chiriasii care locuiesc in imobil, Ala Spranceana, a declarat ca a fost la registratura instantei sa consulte dosarul de retrocedare si ca nu a gasit concluziile depuse de primar. Emil Boc a declarat ca va ataca cu recurs sentinta pronuntata de magistratii de la Tribunalul Cluj si a adaugat ca va cere casarea, apoi rejudecarea cauzei. Edilul, care este de profesie avocat, a completat ca se gasesc temeiuri si pentru a cere revizuirea ori contestatia in anulare a sentintei.
Boc a mai spus ca va cere presedintelui Curtii de Apel, judecatorul Virgil Andreies, sa ia masuri impotriva grefierei care a intocmit practic dosarul din care au disparut concluziile primarului. Lipsa documentului a fost sesizata de unii dintre chiriasii care locuiesc in cele doua cladiri si care au cerut sa vada actele pe baza carora Arhiepiscopia din Alba Iulia a avut castig de cauza. Una dintre locatare, Ala Spranceana, a declarat ca ea va depune o plangere penala impotriva grefierei.
Cele doua palate din centrul municipiului Cluj-Napoca valoreaza impreuna cateva sute de miliarde lei, iar din aceasta cauza miza este imensa. In zona, un metru patrat de spatiu comercial se vinde cu mai mult de 1.000 de euro. De asemenea, la apartamente, pretul acestora trece de un miliard de lei pentru fiecare camera.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă