Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Compania farmaceutica "Terapia" investeste in cercetarea medicala

Compania farmaceutica "Terapia" din Cluj va investi mai mult de 750.000 de euro in dezvoltarea unui centru de cercetare in domeniul bio-echivalentei. Cu ajutorul acestei investitii, societatea ar urma sa isi dubleze capacitatea de cercetare. ...

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Compania farmaceutica "Terapia" din Cluj va investi mai mult de 750.000 de euro in dezvoltarea unui centru de cercetare in domeniul bio-echivalentei. Cu ajutorul acestei investitii, societatea ar urma sa isi dubleze capacitatea de cercetare.
"Terapia" este singurul producator roman care are centru propriu de bioechivalenta. Acesta a fost lansat inca de la inceputul anului 2003, iar proiectul actual reprezinta o extindere a centrului amenajat si certificat GLP. "Marirea capacitatii departamentului de bioechivalenta a venit firesc, impusa de o dezvoltare intensa a activitatii de cercetare si de extinderea portofoliului de produse. Astfel, in noul centru avem o capacitate dubla - 24 de locuri fata de 12, cate erau pana acum. Prin urmare, numarul de studii de bioechivalenta realizate intr-un an se va dubla si el. In noua locatie, timpul necesar derularii unui studiu de bioechivalenta se reduce considerabil: de la 1 saptamana, cat dura etapa I la o singura zi", precizeaza reprezentantii companiei. Noua locatie ar urma sa fie inaugurata pana la jumatatea lunii iunie.
Cercetarea in domeniul bio-echivalentei este o etapa obligatorie in procesul de inregistrare pe piata a unor produse medicale generice, care sunt echivalente unor medicamente originale ale caror patente de inventie au expirat. Un generic contine aceeasi substanta activa - in esenta este similar cu medicamentul original si, totodata, este interschimbabil cu acesta. Nu exista nici o diferenta din punct de vedere al efectului terapeutic intre un medicament original si unul generic. Daca este o diferenta, aceasta este una de pret, intrucat genericele sunt mult mai ieftine decat medicamentele originale.
Pacientii care trec pe o medicatie cu generice vor sesiza imediat o reducere a costurilor, comparativ cu achizitionarea unor produse originale, mult mai scumpe.

Citește totul despre:

Comentarii