9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialChirurg elvetian la Spitalul de Urgenta Floreasca

Chirurg elvetian la Spitalul de Urgenta Floreasca

Un chirurg elvetian realizeaza in aceste zile mai multe interventii chirurgicale in cadrul unui program inceput acum un an pentru instruirea medicilor, mai ales a celor tineri specialisti din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, in cele mai moderne tehnici de chirurgie laparoscopica. Este vorba de profesorul Lukas Krahenbuhl, seful Spitalului Cantonal din Fribourg, care este si presedintele Societatii elvetiene de chirurgie laparoscopica.

Specialistul a adus mai multe echipamente medicale pentru aceste interventii. Este vorba de opt cazuri care necesita chirurgie digestiva, tumori la rect si colon stang, abordate prin chirurgie clasica si prin chirurgie laparoscopica. A fost efectuata o interventie la splina prin chirurgie laparoscopica (splenectomie laparoscopica), una de hernie ombilicala si o alta asupra unei formatiuni tumorale de pancreas de cale biliara principala. In cadrul acestui program, medicii rezidenti romani, dar si seniori vor pleca in Elvetia pentru a se instrui in spitale din Zurich, Lausanne si Fribourg, in cele mai moderne tehnici in chirurgia laparoscopica. Indiferent unde opereaza (Elvetia, Canada, SUA sau Germania), profesorul Lukas Krahenbuhl foloseste cele mai avansate tehnici in chirurgia laparoscopica. “Medicii tineri trebuie sa invete obligatoriu aceste tehnici moderne. In criza de sange cu care ne confruntam noi, operatiile laparoscopice, in care se pierde putin sange, sunt o mare realizare”, a spus medicul elvetian.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă