15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Un miliard de euro pentru Unitatea 3

Ministerul Economiei cauta investitori strategici pentru continuarea lucrarilor al Unitatea 3 de la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda. Ministrul Seres a anuntat inca de la prima vizita efectuata la CNE, la inceputul mandatului, ca reactorul 3 va fi realizat in de o companie care va avea la baza un parteneriat public-privat. Statul roman intra in afacere cu societatile Electrica si Nuclearelectrica, in timp ce dintre investitorii straini interesati pana in prezent este aproape sigura participarea italienilor de la Enel, care s-au implicat in industria energetica locala si prin achizitionarea Electrica Dobrogea. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat ieri ca spera ca actionariatul companiei sa fie stabilit in maximum o luna, dupa identificarea tuturor potentialilor colaboratori. In cadrul noii companii, statul roman contribuie cu activele, iar firmele straine cu aproximativ un miliard de euro, fonduri necesare continuarii investitiei. Printre acestea se numara Ansaldo Italia si AECL Canada, care au contribuit cu echipamente si la primele doua uitati. Pe lista scurta a MEC se afla si LNM Holding si Korea Hydro and Nuclear Power. Potrivit ministrului Seres, lucrarile vor incepe anul viitor si se vor finaliza in 2012. In prezent, Unitatea 3 este in conservare.

Efectele leului greu

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza un seminar despre efectele denominarii monedei nationale asupra activitatii agentilor economici din Constanta. La eveniment vor participa reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei – Sucursala Constanta, ai Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, ai unor firme specializate in productia de soft si in distributia de case de marcat. Seminarul va avea loc in sala de conferinte a hotelului Bulevard, luni, 20 iunie, intre orele 11 si 14.

S-a oprit in copac

Doua persoane au fost la un pas de a-si pierde viata dupa ce autoturismul in care se aflau s-a oprit intr-un copac. Accidentul rutier a avut loc in noaptea de miercuri spre joi pe DJ222, la intrarea in localitatea Pestera. Lucratorii Politiei Rutiere au declarat ca Cornel C., in varsta de 33 de ani, din Pestera, a condus autoturismul marca Renault 11, cu numarul de inmatriculare CT 05 BBV. La doar cateva zeci de metri de intrarea in localitatea Pestera, din cauza ca roata din dreapta fata i s-a blocat, soferul a pierdut controlul autoturismului si a intrat in coliziune cu un copac de pe marginea drumului. In urma impactului violent Gheorghe G., in varsta de 42 de ani, din Pestera, care a suferit mai multe plagi la nivelul fetei si un traumatism la piciorul stang, a ramas internat in Clinica de Chirurgie, iar Cristian P., in varsta de 30 de ani, din Pestera, desi suferise multiple rani, a refuzat internarea. Ambii raniti au fost pasageri in autoturism.

Traficant condamnat la inchisoare

Magistratii Tribunalului Constanta l-au condamnat ieri pe Iusein Regep la un an si zece luni de inchisoare cu executare, cercetat pentru trafic de droguri. Conform rechizitoriului, Iusein Regep a fost prins in flagrant de catre politisti si procurori in timp ce incerca sa vanda un kilogram de droguri de mare risc contra sumei de 1.800 de dolari. Marfa era impartita in 18 calupuri, puse in pungi de plastic. Din declaratiile date de inculpat ar fi reiesit ca marfa ii este furnizata de mai multe persoane, care fac parte dintr-o retea bine organizata ce procura drogurile din strainatate. In acesta cauza au fost implicate si alte persoane, printre care si Radu S., cercetat in stare de libertate. In podul casei politistii au descoperit 23 de kilograme de marijuana, pregatita pentru comercializare, valoarea drogurilor fiind de aproape 14.000 de dolari.

Lider de sindicat cercetat penal

Un lider de sindicat a ajuns in atentia politistilor dupa ce a folosit in interes propriu cotizatiile celor pe care trebuia sa ii apere. Lucratorii Sectiei de Politie Transporturi au declarat ca au reusit sa documenteze activitatea infractionala si o cerceteaza in stare de libertate pe Rodica Luiza P., in varsta de 37 de ani, din Basarabi. Femeia este acuzata ca in calitate de lider de sindicat al unei societati comerciale in perioada 2002-2004, si-a insusit suma de 15 milioane de lei din cotizatia membrilor de sindicat prin intocmirea de ordine de deplasare fictive.

Batut si jefuit pe malul canalului

Momit cu placeri trupesti, un tanar a fost batut si jefuit pe marginea Canalului Dunere-Marea Neagra. Politistii din Cernavoda au declarat ca ii cerceteaza in stare de retinere sub aspectul comiterii infractiunii de talharie pe Dragomir George D., in varsta de 38 de ani, din Cernavoda, Paula Nicoleta M., 21 de ani, din Tecuci, judetul Galati, si pe Mirela B., 29 de ani, din localitate. Cei trei sunt acuzati ca marti seara, in jurul orei 21.00, l-au acostat pe Florin V. sub pretextul intretinerii unor relatii sexuale cu Paula Nicoleta M., numai ca dupa ce l-au condus pe malul Canalului Dunare-Marea Neagra l-au lovit si deposedat de suma de 6 milioane de lei. Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale a suspectilor.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă