Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Razboiul microbuzelor" in municipiul Arad

Conducerile societatilor comerciale din Arad, care au ca obiect de activitate transportul persoanelor cu microbuze (in regim 8 plus 1), vor actiona in instanta Ministerul Transporturilor. Si asta, deoarece patronii sustin ca prin Ordinul nr. 109 ...

Share

Florin Tomuta 0 comentarii

05.08.2005 - 00:00
Conducerile societatilor comerciale din Arad, care au ca obiect de activitate transportul persoanelor cu microbuze (in regim 8 plus 1), vor actiona in instanta Ministerul Transporturilor. Si asta, deoarece patronii sustin ca prin Ordinul nr. 109 dat de minister, din luna aprilie a acestui an, firmele care efectueaza transport de persoane peste granita, cu vehicule de 8 plus 1 locuri, nu mai au dreptul sa primeasca licente de transport international. Astfel, in momentul in care le expira licenta de executie, transportatorii vizati nu mai pot face drumuri in strainatate.
Potrivit celor declarate de Cosmin Galu, consilierul juridic al Asociatiei Patronale a Transportatorilor "Europa 2002", ordinul ministrului incalca prevederile Constitutiei, motiv pentru care agentii economici din acest domeniu nu exclud si initierea unui contact cu forurile europene pentru a atrage atentia asupra incalcarii legii si a prevederilor unui capitol de negociere cu Uniunea Europeana. "Pana acum am inaintat o serie de contestatii la Ministerul Transporurilor, Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor. In toate raspunsurile primite ni se explica faptul ca s-a luat aceasta masura pentru a ne alinia la prevederile UE. Ori, noi consideram ca ordonanta ministrului incalca flagrant aceste prevederi. Mai mult, ordinul in cauza incalca prevederile constitutionale in vigoare, Legea IMM-urilor si Legea liberei concurente. Stim ca ne asteapta procese anevoioase", a spus Galu.

Citește totul despre:

Comentarii