Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Memoria" României, depozitată la Turda

În zona Turda ar putea fi amenajat un centru în care să fie stocate toate informaţiile pe care le deţin instituţiile statului, ca o formă de back-up în caz de dezastru, a anunţat ministrul Comunicaţiilor şi ...

Share

Larisa Neagoe 0 comentarii

21.07.2011 - 19:26

În zona Turda ar putea fi amenajat un centru în care să fie stocate toate informaţiile pe care le deţin instituţiile statului, ca o formă de back-up în caz de dezastru, a anunţat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme. Acesta a precizat că zona Turda-Cluj a fost aleasă deoarece specialiştii au constatat de-a lungul timpului că este ferită de indundaţii sau cutremure, iar judeţul se află într-o zonă foarte sigură din punct de vedere al pericolului seismologic.

Date salvate "în oglindă"

''Un proiect pe care am vrea să-l demarăm şi care este foarte necesar statului român priveşte localizarea unui centru de date care să ţină, să gestioneze în oglindă datele care sunt la ora actuală procesate în sistemele informatice ale statului'', a spus Valerian Vreme. Acesta a mai precizat că finanţarea unei asemenea instituţii ar urma să fie făcută prin atragerea unor fonduri europene.

Citește totul despre:

Comentarii