9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"Memoria" României, depozitată la Turda

“Memoria” României, depozitată la Turda

În zona Turda ar putea fi amenajat un centru în care să fie stocate toate informaţiile pe care le deţin instituţiile statului, ca o formă de back-up în caz de dezastru, a anunţat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme. Acesta a precizat că zona Turda-Cluj a fost aleasă deoarece specialiştii au constatat de-a lungul timpului că este ferită de indundaţii sau cutremure, iar judeţul se află într-o zonă foarte sigură din punct de vedere al pericolului seismologic.

Date salvate “în oglindă”

”Un proiect pe care am vrea să-l demarăm şi care este foarte necesar statului român priveşte localizarea unui centru de date care să ţină, să gestioneze în oglindă datele care sunt la ora actuală procesate în sistemele informatice ale statului”, a spus Valerian Vreme. Acesta a mai precizat că finanţarea unei asemenea instituţii ar urma să fie făcută prin atragerea unor fonduri europene.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă