Profesoara din Capitală care le spunea elevilor că sunt sclavii ei a fost sanționată

Profesoara de Educaţie Tehnologică de la Şcoala Sfântul Andrei din Capitală, acuzată de părinţi că are un limbaj neadecvat şi un comportament agresiv cu elevii, a rămas fără contract de muncă, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Share

Rl online 0 comentarii

21.11.2018 - 18:17

Profesoara de Educaţie Tehnologică de la Şcoala “Sfântul Andrei” din Capitală a rămas fără contract de muncă după ce mai mulţi părinţi ai elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a au acuzat-o că le-a vorbit urât copiilor şi că a avut un comportament agresiv.

În luna octombrie, pe numele cadrului didactic a fost iniţiată o cercetare disciplinare de către Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti, care s-a soldat cu încheierea contractului de muncă.

Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Capitală au scris, în plângerea adresată directoarei instituţiei de învăţământ, că încă de la prima lecţie profesoara a creat o atmosferă „de intimidare” şi violenţă emoţională, comunicându-le că nu este prietena lor.

„Încă de la prima oră de predare, doamna profesor a creat o atmosferă de intimidare şi violenţă emoţională/psihologică asupra elevilor, comunicându-le printre altele că „nu este prietena lor, le este şefă, iar ei sunt sclavii ei” şi că „ei sunt vinovaţi de moartea mamei sale”. Lăsând la o parte regulile stricte impuse de dânsa, aceasta face afirmaţii în faţa elevilor legate de faptul că deţine o armă şi menţionează prin cuvinte nepotrivite acuzaţii ce nu fac obiectul disciplinei pe care o predă”, se arată în plângerea transmisă de părinţi.

Comentarii