10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimul concurs de pescuit sportiv pentru nevăzători

Primul concurs de pescuit sportiv pentru nevăzători

La complexul de agrement de la Balta „Zătun“, situată pe malul Dunării, în apropierea Galațiului, va avea loc pe 1 august prima ediție a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători.

Pentru mulți pare incredibilă știrea organizării unei astfel de competiții, dar este posibil ca și persoanele cu deficiențe de vedere să aibă această pasiune, pentru că sunt utilizate undiţe special modificate pentru nevăzători. Concursul național este organizat de Consiliul Județean (CJ) Galați în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, care anul trecut au organizat o competiție județeană de pescuit dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere.

La prima ediție a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători s-au înscris aproximativ 80 de nevăzători și însoțitori. „Şi-au anunţat prezenţa, din întreaga ţară, în jur de 80 de pescari, nevăzători şi însoţitori ai acestora. Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători. Cu siguranţă va fi un eveniment extraordinar. Îmi doresc ca organizarea acestui concurs să devină o tradiţie şi să-l dezvoltăm tot mai mult“, a declarat pentru „România liberă“ Costel Fotea, președintele CJ Galați.

 

Cele mai mari capturi, premiate

Vor fi respectate toate cutumele concursurilor de pescuit. „Ca la orice concurs de pescuit, vor trage la sorți pontoanele de pe care vor pescui și se vor întrece în concursul de pescuit. Bineînțeles că vom premia cele mai mari capturi, locurile de podium, unu, doi și trei. Seara va fi o cină festivă pentru toți participanții, cu specialități din pește“, a mai precizat președintele CJ Galați.

Toţi pescarii vor primi diplome de participare la prima competiție națională de pescuit dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere. La finalul concursului, filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va primi din partea CJ Galaţi două maşini de scris în alfabetul Braille.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă